Шрифт
Цвет
Графика
«Циничные карты» культурный шок в бесплатной онлайн игре!
Изображение точки

Чтобы увидеть режим дополненной реальности в действии:

1. Установите приложение ARTEFACT для iOS или Android;

2. Найдите выставку «Kuznetsk fortress»

3. Нажмите на кнопку «Распознать» и наведите камеру на экспонат;

Скрыть точки интересаПоказать точки интереса
Показать в высоком качестве

Grindstone

Время создания
XVII century
Место создания
Russia
Размер
39x8,5x3,5 cm
Техника
stonecutting
Коллекция
Выставка
0
Открыть в приложении
#6
Grindstone
#2
The upper grindstone from the museum collection is movable. It is one of the pair of stones used in a hand mill to grind grain into flour. It was cut out of one piece of hard grey mountain rock, in the shape of an irregular disk. In the center of the grindstone there is a 3.5 cm through-hole. It was necessary to install a shaft or a stem into, combining both grinds of the mill. At the side of the upper surface there is a round cavity for a handle used to turn the upper grindstone.

In all countries where baked bread was a base food product, the grains of wheat and, to a less extent, rye, were made into flour. The flour was not only used for baking bread but also, for making pasta and pastry. Some flour was also made of barley, corn, oats, buckwheat, peas, soya and sorgo. It was used in food, textile, fermentation and other industries.

Flour production is one of the oldest world industries. It originated about 6-10 thousand years ago. The tools, and later, machines that man used to grind grains into flour were called mills. The same name was given to the entire grain grinding enterprises. Currently, all governmental mills are called milling plants.

Grinding the grain into a powder-like product required significant efforts. After the impact and attrition mills appeared, the process became much simpler. The flour resulting from grinding was of dark colour. The bread baked of such flour was also dark as that milling method involved all parts of the grain into making the flour, the dark colour grain hulls among them. If you put the flour through a fine capronic or silk sieve, you can easily see that it consists of particles of various sizes. Larger particles that remained in the sieve usually contained the grain hulls.

The flour put through the sieve was of a lighter colour, but still contained some hulls. That is why the bread crumb of such flour remained grey. White bread with light crumb, could only be made of endosperm flour. It was obtained by fully cleating the grains from hulls.
#7
Посмотреть в Госкаталоге
читать дальшескрыть
00:00
00:00
1x

Grindstone

Время создания
XVII century
Место создания
Russia
Размер
39x8,5x3,5 cm
Техника
stonecutting
Коллекция
Выставка
0
Наведите камеру вашего смартфона, чтобы открыть в приложении
Поделиться
ВконтактеОдноклассникиTelegram
Разместить на сайте
Скопировать ссылкуСкопировано
Скопировать код
Открыть в приложении
Чтобы увидеть режим дополненной реальности в действии:
  1. Установите приложение ARTEFACT для 
  2. iOS или Android;
  3. Найдите выставку «Картины в деталях»
  4. Нажмите на кнопку «Начать просмотр» и наведите камеру на картину;
  5. Перелистывайте картины на компьютере и следите за происходящим на экране смартфона.
 
«Циничные карты» культурный шок в бесплатной онлайн игре!
Мы используем Cookies
Во время посещения данного сайта, Минкультуры России может использовать общеотраслевую технологию, называемую cookie. Файлы cookie представляют собой небольшие фрагменты данных, которые временно сохраняются на вашем компьютере или мобильном устройстве, и обеспечивают более эффективную работу сайта. Продолжая просматривать данный сайт, Вы соглашаетесь с использованием файлов cookie и принимаете условия.
Подробнее об использованииСкрыть
Содержимое доступно только на русском

X

Нашли опечатку?...

%title%%type%